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olio extra vergine
di oliva 

Selezioniamo oli perfetti nell’aroma e nel sapore

L’olio extravergine d’oliva  Magna Grecia nasce da una rigorosa selezione delle migliori olive di diverse varietà,  e dal colore verde intenso, il nostro olio possiede eccezionali qualità organolettiche ed è il condimento ideale per insalate, primi e secondi piatti.

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who we are

During the 90s our family began to personally deal with extra virgin olive oil, the production and sale of dried figs. 2. After years, in 2018, with the inclusion of their son Leonardo, the Godino family chooses to believe in a project: the construction of a factory, to have an innovative and technological step in their company. Thus was born, in 2023, the company "Magna Grecia Food", in the San Demetrese area. Working with passion and determination, they carry forward the principles and ideals with which the company was founded: - Passion for their territory: - The desire to make known and value the wonders of our territory: - Propose the quality and authenticity of products: - Provide product traceability. - Constantly aspire to innovation. The main desire of the Company is to be able to contribute to the improvement of people's health through what they choose to eat, thus offering a healthy and genuine lifestyle, classic of the Mediterranean diet. 6. Our Company is among the main suppliers of Calabrian Extra Virgin Olive Oil, this is because we offer our customers a careful selection of oils present in the area. 7. In addition, the "Magna Grecia Food" company continues to produce and market dried figs from Cosenza

About
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My father planted the fig trees that I wasn't born, that he didn't even think about me, but he already knew that I would love the
our figs” 

fichi secchi di calabria

essiccati naturalmente

Il fico giunse in Calabria probabilmente al tempo della civiltà 
greco-romana introdotto dai Fenici che lo impiegavano come merce di baratto o, essiccato, utilizzato come riserva di calorie per le fatiche dei soldati.

Da quel tempo la coltivazione si è espansa velocemente, nella provincia di Cosenza in modo particolare, Questo grazie al binomio ideale tra clima e terreno, un ambiente collinare moderatamente ventilato, non arido ma nemmeno eccessivamente piovoso.

La denominazione “Fichi di Cosenza”, designa esclusivamentei frutti essiccati di fico domestico “Ficus carica sativa” appartenenti alla varietà “Dottato”.

Nel giugno del 2011 ha ottenuto il marchio di qualità Dop dall’Unione europea

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